Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μ. Κοτσιλίνης - Ευπατρίδες...

Αργοστόλι  30-7-2012
Ευπατρίδες….

Κατέβηκαν οι σκαλωσιές και  φανερώθηκε ξανά το καμπαναριό του Αγίου   Δημητρίου στα Μακρυώτικα.

Ανακαινισμένο, πανύψηλο, στολίδι αισθητικής, σύμβολο θρησκευτικής λατρείας και ψυχικής ανάτασης, ορατό από όλη την Πύλαρο  όντας σε επαφή με το  Νεκροταφείο του χωριού, επιβάλλει σεβασμό και ανασύρει  προσωπικές  και ιστορικές  μνήμες.Η ανακαίνιση  του έγινε αποκλειστικά , με χορηγία του αξιόλογου τέκνου της ομογένειας των Μακρυωτίκων  της Πυλάρου, ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΥ τέκνο του Διονυσίου και της Ολβιας.  Ο ίδιος άλλωστε, ήταν ο χορηγός της αρχικής κατασκευής του το   1976,  σε αντικατάσταση του προσεισμικού καμπαναριού , που καταστράφηκε από τους σεισμούς του 1953.

Δεν είναι η πρώτη  φορά,  που ο Ευπατρίδης Σπύρος και η οικογένειά του,  συμμετέχει και βοηθάει την γενέτειρά του την Πύλαρο.
  • Ενίσχυσε οικονομικά την εξαιρετική Εθελοντική  ομάδα της Πυλάρου, προκειμένου να αγοραστεί το  ειδικά εξοπλισμένο όχημα,  που  ήδη προσφέρει  υπηρεσίες στην πρόληψη και καταστολή  πυρκαγιών.
  • Επί  σειρά ετών ,στον τέως Δήμο  Πυλαρέων , σε ειδικές εκδηλώσεις,  ενισχυόταν με  βραβεία    παιδιά της Πυλάρου, που έμπαιναν στα ΑΕΙ και είχαν αποφοιτήσει από το λύκειο Σάμης.

Ο κ. Σπύρος Αλυσανδράτος, με τους γονείς και τα αδέλφια του έφυγαν πάμφτωχοι  από τα Μακρυώτικα τις δύσκολες εποχές. Αρχικά στην Πελοπόννησο, και αργότερα στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, αναζήτησαν εργασία ,δούλεψαν σκληρά, εντάχθηκαν στην ηρωική και μαρτυρική  ομογένεια, χωρίς ποτέ να ξεχάσουν τα Άγια Χώματα που τους γέννησαν.

Δημιούργησαν εξαιρετικές οικογένειες,  ώστε σήμερα, πάνω από 60! άτομα, μέλη των οικογενειών τους, συγκεντρώνονται στις γιορτές και τις χαρές  τους σε  περιοχή   της Μελβούρνης, που όπως λέει ο ίδιος, σκέπτεται να την ονομάσει    ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΑ .

Ευτύχησε να χαίρεται παιδιά και εγγόνια , επισκέπτεται πολύ συχνά την Πύλαρο, ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της χώρας και της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Με πολύχρονη και  σκληρή δουλειά,  με ανοιχτό μυαλό και ορίζοντες, διευθύνει σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία και θεωρείται ένας από τους   μεγαλύτερους οικονομικούς παράγοντες της  Αυστραλίας! 

Το παρόν σημείωμα δεν γράφεται για να  διαφημιστεί  ο ίδιος διότι ούτε το επιθυμεί , ούτε το έχει ανάγκη.

Στην εποχή της μιζέριας και της κομπίνας, της ισοπέδωσης και της απαξίωσης, έχουμε ανάγκη  από σπίθες φωτιάς,  που ξεκινούν από την εποχή της «ψωροκώσταινας», που άντεξαν, που διδάσκουν και δείχνουν τον δρόμο  της άλλης Ελλάδας, του ανήσυχου  δημιουργικού Κεφαλλονίτη.

Όσο  για μένα ,  που ευτύχησα να γνωρίσω τον Σπύρο, την οικογένειά του και την ιστορία του, αποτελεί ξεχωριστό τίτλο τιμής η  εμπιστοσύνη   που μου έδειξαν, να μελετήσω και να επιβλέψω την ανακαίνιση του καμπαναριού μας, σε εκπλήρωση ελάχιστου χρέους στο χωριό μας, αλλά και  σεβασμού και μνήμης  στους παρακείμενους νεκρούς μας 

Μάρκος Κοτσιλίνης
Πολιτ. Μηχανικός
Δημοτικός  Σύμβουλος  Δ. Κεφαλλονιάς

1 σχόλιο:

  1. Α, η ματαιοδοξία! Στην ονομασία αναφέρομαι. Αλλά και η αδερφή της η υστεροφημία δεν πάει πίσω. Κατά άλλα δεν έχω κάτι να πω, πέρα από συγχαρητήρια στον ομογενή ευπατρίδη.

    ΔΥΣΠΑΤΡΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.