Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ. Τζανετάτος - Η Σάμη που αντιστέκεται!...

Η ΣΑΜΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΜΡΟΣΤΑΡΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις κυρίες του Συλλόγου Σάμης "ΑΙΓΙΑΛΟΣ" για τις μαχητικές πρωτοβουλίες τους στο θέμα στήριξης έμπρακτα του Σεβασμιότατου (sic) Ιερέα της ενορίας μας Παϊσίου και της ζωτικής ανάγκης επαναλειτουργίας της γραμμής Σάμη - Πάτρα. Μακάρι και η Δημοτική αρχή να ήταν τόσο δραστήρια. Μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής καταστροφής, της παντελούς έλλεψης Δημοτικής ή κρατικής μέριμνας και τις τραγικές συνέπειες του μνημονίου η Σάμη ζει μια πνευματική αναγέννηση με την στοργική και ανιδιοτελή εργασία του πατέρα Παϊσίου. 

Είναι μεγάλη ντροπή ένας πνευματικός άνθρωπος που συμβάλει τα μέγιστα να κρατηθούμε με αξιοπρέπεια στα πόδια μας αυτούς τους δίσεκτους καιρούς, να βάλεται από τους κύκλους που θεωρούν τη Σάμη μας και την Κεφαλονιά τσιφλίκι τους. Οι κυρίες του Αιγιαλού μας έδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα όταν ο λαός παίρνει τις πρωτοβουλίες στα χέρια τους απο τους ανίκανους και αυτούς που έχουν βάλει σκοπό να γκρεμίσουν ό,τι βοηθά με ψυχικό κόστος να κρατήσει τη Σάμη όρθια.
Κυρίες του Αιγιαλού και πατέρα Παΐσιε αποδεικνύετε με τις πράξεις σας ότι έχετε μέσα σας βαθιά ριζωμένο το αίσθημα μεταρρύθμησης και δικαίου ενάντια σε προσωπικά συμφέροντα που θέλουν το Σαμικό και ένα μεγάλο μέρος του Κεφαλονίτικου λαού έρμαιο των αποφάσεών του.

Η ΣΑΜΗ ΜΙΛΗΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΣΑΝ ΣΑΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΔΥΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΕΝΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΗ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ. ΕΝΑΝ ΕΠΙΦΑΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΙΕΡΕΑ. 

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΕ. ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΞΕΝΗΤΕΜΕΝΟΙ ΣΑΜΙΚΟΙ. ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ. ΕΙΣΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΜΑΣ. Ο ΙΩΔΗΦ ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΣ. Ο ΧΟΙΔΑΣ. ΜΗ ΛΥΓΙΣΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕ. ΕΙΘΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

«ΜΟΧΘΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΑΣ ΘΥΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΑΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΥΝΕΓΚΩ, ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΛΛΕΞΑΣ, ΚΕΙΜΑΙ ΕΝΘΑΔΕ» (ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΖΕΡΒΟΥ)

Γιώργος Τζανετάτος
Κεφαλλην

ΗΠΑ

3 σχόλια:

  1. Φιλτατε κυριε Τζανετατε
    απορω για το ποιες μαχες οραματιζεσαι ? Ποιες αγωνιστριες βλεπεις ? Πως μπορεις να μιλας εξ ονοματος του Σαμικου λαου ? Ποια ψυχικη αναταση και ελπιδα βλεπεις να προσφερει ο παπας-εκκλησια στον μαρτυρικο τοπο της Σαμης και μαλιστα ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ ??

    Αληθεια οταν εγινες μεταναστης για ενα καλυτερο αυριο ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ και η ΕΛΠΙΔΑ των παπαδων για να σε κρατησει ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΑΜΗ ? Μηπως, λεω ΜΗΠΩΣ, τα τοσα υπεροχα λογια και γλυψιματα στην εκκλησια-εξουσια ειναι ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ και κενά γραμματα ?? ΜΗΠΩΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ που η εκκλησια ειναι ασχετη με την λυση τους ?

    Αληθεια κυριε Τζανετατε, το οτι μια συγγενης σου (αξιοσεβαστη απο ολους κυρια) ειναι αυτη που οργανωνει τετοιες "ηρωικες" εκδρομες , μπορει ισως να παιζει ρολο στην τοσο γλαφυρη τοποθετηση σου ? Λεω μηπως...

    Αληθεια φιλτατε,
    ΤΙ Αγωνιστικο εχουν ενα γκρουπ απο ηλίκιωμενες κυριες που πανε να δουν τον ,μητροπολιτη για να τον παρακαλεσουν να ΚΡΑΤΗΣΕΙ το "πνευματικο του παιδι" (εγω θα ελεγα τον νοσοκομο του), ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ????? ΜΗΠΩΣ λεω ΜΗΠΩΣ κανουν διαρρηξη σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΥΡΑ ?

    Μηπως δεν βλεπει ο καθε σκεπτομενος ανθρωπος πως μια ομαδα ΠΑΠΑΔΩΝ προσπαθει να διωξει εναν ΝΕΑΡΟ ΠΑΠΑ για να παρουν το ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ?
    Μια αγελη σιχαμερων επαγγελματιων παπαδων ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ, και μεσα σε ολο αυτο το μπαχαλο μια γυναικα ξεσηκωνει καποιες "αγαθες" καλοσυνατες γιαγιαδες (που πανε για ψυχη) λεγοντας πως πρεπει να παμε ολοι στην πρωτευουσα για "πολεμησουμε" να μεινει στη σαμη ο παπας μας που κινδυνευει (λες και εχει καμια σημασια η παρουσια του κοσμου στην ληψη αποφασεων οργανισμων οπως η εκκλησια)...Και τουτο το αποκαλεις αγωνα και επανασταση αλλα τετοια ηρωικα...ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ του πραγματος ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ φιλτατε η να κανω πιο λιανα ?

    Σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ φιλτατε πως οι ιδιες κυριες αυριο ΑΝ ΠΧ τους πουν οτι ο παπας εχει πεσει σε ηθικα παραπτωματα και ειναι "κακος", με την ιδια ευκολια θα ξαναπανε στην πρωτευουσα για να τον διωξουν...

    Αληθεια φιλτατε, το ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ με την εκκλησια ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ?
    Μηπως ξερεις οτι ενας παπας μπορει ανετα να χτισει σπιτι σε 2-3 χρονια εν καιρω οικονομικης κρισης (ενω καθε αλλος νομιμος επαγγελματιας αδυνατει να επιβιωσει ...) ?? ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ δεν γινεται τετοια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ φιλτατε...
    Μηπως ΠΧ Θυμασαι ποσα χρονια ο ναος του αγιου γερασιμου ηταν "υπο ανεγερση" για να ρουφαει δωρεες ιδαιτερα μεταναστων ??

    Αληθεια φιλτατε, πως ειναι δυνατον ενα ΠΑΙΔΑΡΕΛΙ να αναλαμβανει ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΕΙΑ οταν περιμενουν τοσοι αλλοι μεγαλυτεροι σε ηλικια για την θεση ? Σε ποιο επεγγελμα δινουν σε πιτσιρικο τοσο υψηλη θεση ? Τι ανταλαγματα εδωσε σε αυτον που τον εδιορισε σε αυτη την θεση για την οποια σφαζονται οι "υπηρετες του θεου της αγαπης" ...?

    Και στο φιναλε τι κανει που σε εχει τοσο ευδαιμονισει τοσο και τον μακαριζεις με τετοια τροπο ? Το μαγαζι ανοιγει και διαβαζει αυτα που διαβαζουν ολοι. Οικοπεδα στον παραδεισο πουλαει αλλα τον οβολο μας τον θελει εδω και τωρα... Απατη, υποκρισια και βρωμια ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ και τιποτε παραπερα. Δεν ανηκω σε καμια εξουσια, ουτε και εχω κανενα συμφερον, εκφραζω τον εαυτο μου και ενα μπορω να σου πω, τον σαμικο λαο δεν τον εκφραζεις με τετοιες κολακιες του τιποτα.

    Ενας σαμικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια ότι προβληματιστήκαμε αρκετά για το αν το συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να δημοσιευτεί, καθώς θεωρούμε ότι εμπεριέχει κάποιους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Εντούτοις, διακρίναμε το ενδιαφέρον και την ανησυχία του σχολιαστή για τον τόπο μας και τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και το δημοσιεύσαμε. Η παράκλησή μας για σχολιασμό με ευπρέπεια και σεβασμό παραμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ διάβασα με προσοχή το κείμενο του "Ένας σαμικος". Είναι ενδιαφέρον και πράγματι έχει σοβαρές παρατηρήσεις και κρίσεις, άσχετα αν κάποιος διαφωνεί με ορισμένες. Όμως θα προσθέσω τούτο: ο συγκεκριμένος ιερωμένος, νέος στην ηλικία, πέρα από το ό,τι πιστεύει ο καθένας σχετικά με τον περίγυρο, τους όποιους υποκινητές και τους όποιους "υποστηρικτές" ένθεν κακείθεν, έχει ως τώρα προσφέρει μια απολύτως θετική και σύγχρονη εικόνα για το λειτούργημα του ιερωμένου. Αν δε, συνεχίσει έτσι και με την πείρα που θα αποκτήσει, μόνο θετικά πράγματα έχει να δώσει σε μια περιοχή που σε πολλά επίπεδα και προπάντων σ' εκείνο του πολιτισμού βρίσκεται πολλές δεκαετίες πίσω.

    ΝΟΒΟΤΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.