Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πρόεδρος Α.Ο. Σάμης - Αθλητικές εγκαταστάσεις Καραβομύλου

Αναδημοσιεύουμε από το Kefalonias.gr την ανάλυση και την πρόταση του Προέδρου του Α.Ο. Σάμης σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Καραβόμυλο. Θεωρούμε την άποψη για την ανταποδοτικότητα των εσόδων των Σπηλαίων δίκαιη, δικαιολογημένη και κεφαλαιώδους σημασίας για τη ζωή στη Σάμη. Το θέμα ποιός θα "τρέξει" αυτήν την πρόταση; ποιος θα πιέσει; ποιός θα διεκδικήσει; Κανένας "εθελοντής";

Οι εγκαταστάσεις του Καραβομυλου, όσον αφορά το μπάσκετ, το 5Χ5 και το τέννις κατασκευάστηκαν αργότερα του κεντρικού γηπέδου επί Δημαρχίας, Γερασίμου Αρτελάρη, εξ ου και η ταμπέλα.

Έκτοτε, βέβαια, περίπου 10 χρόνια ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ σοβαρή επισκευή – συντήρηση και βέβαια θα ήταν περιττό να πω και εμπλουτισμού των εγκαταστάσεων.

Οι φθορές που έχει υποστεί ο συγκεκριμμένος χώρος σε πολλά σημεία, σιγά-σιγά θα τον καταστήσουν και αυτόν ακατάλληλο, παρόλο που (χωρίς να έχει μεγάλη σημασία) σε αυτόν τον χώρο γυμνάζονται καθημερινά 20-30 παιδιά και νέοι της περιοχής. Σε αυτόν τον χώρο, λοιπόν, λόγω θέσης, όλο το καλοκαίρι καταφεύγουν και εκατοντάδες επισκεπτών για να αθληθούν, μιας και είναι ο μόνος σε Σάμη και Πύλαρο.

Εδώ και τρία χρόνια δε, εγκατέστησαν ακριβώς κάτω από τον χώρο του τέννις τους κάδους σκουπιδιών όπου τα γύρω ξενοδοχεία αδειάζουν τα σκουπίδια τους (και καλά κάνουν) μεταξύ 18:00 – 21:00, κάνοντας την ατμόσφαιρα για αθλητές και περιπατητές της παραλιακής Σάμης-Καραβομύλου “ιδανική”!

Πάμε τώρα στο κεντρικό γήπεδο του ποδοσφαίρου. Αυτό, λοιπόν, στερείται, οποιασδήποτε αποδεκτής για την σημερινή πραγματικότητα, λειτουργικότητα και χρήση.

Είναι ακατάλληλο, επικίνδυνο και απολύτως ξεπερασμένο.

Το γεγονός ότι ο ΑΟ Σάμης γυμνάζεται εκεί είναι απαράδεκτο και ασυγχώρητο για όλους!

Το γήπεδο αυτό έπρεπε να έχει αντικατασταθεί τουλάχιστον εδώ και 15 χρόνια όχι μόνο λόγω της ακαταλληλότητας του, αλλά και λόγω της θέσης του και εξηγούμαι “κύριοι της εκάτοστε εξουσίας” το γήπεδο αυτό είναι ίσως το γήπεδο με την πιο ακριβή θέα στην Ελλάδα, μιας και καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο της παραλιακής οδού του Καραβομυλου, έχοντας καταστήσει τον Καραβόμυλο, το μοναδικό παραλιακό χωριό στην Κεφαλονιά που δεν έχει παραλία, “περαντζάδα”, όπως λέμε οι Κεφαλονίτες, άρα λοιπόν κύριοι “οραματιστές και κατέχοντες την εξουσία” η δημιουργία ενός νέου γηπέδου δεν θα ήταν μόνο αθλητικό γεγονός, αλλά και πολιτικό!

Και θα πει ο άλλος “τι λες ρε φίλε και που θα βρούμε το χώρο, τα χρήματα…”; Η αναγκαία έκταση έχει αποκτηθεί από τον πρώην Δήμο Σάμης και είναι περίπου τα 20 στρέμματα.

Τα χρήματα, αχ αυτά τα χρήματα… Λοιπόν, η κατασκευή ενός πλήρως εξοπλισμένου, σύγχρονου γηπέδου, στοιχίζει περίπου στα 400.000 ευρώ.

Ας υποθέσουμε ότι οι κύριοι “κατέχοντες την εξουσία” δεν είναι τόσο ικανοί, παρόλο που γνωρίζουμε το αντίθετο… και δεν μπορούν να μπουν σε κανένα πρόγραμμα επιχορήγησης από το Υπουργείο Αθλητισμού, ΕΣΠΑ, κλπ, ή τέλος παντων δεν καταφέρουν, που πολύ αμφιβάλλω, γιατί μέχρι τώρα έχουν αποδείξει το εναντίον, να βοηθήσουν από πουθενά μήπως το να βγάλουν το ποσό από το ποσοστό που δικαιωματικά πρέπει να πηγαίνει στον αθλητισμό και τον πολιτισμό από τις εισπράξεις των Σπηλαίων του λιμανιού και της Αντισάμου, θα ήταν θεμιτό.

Και θα πει κάποιος “κάτσε ρε τα χρήματα αυτά είναι για όλη την Κεφαλονιά”! Ναι, αλλά ρε παιδιά, και η Σάμη στην Κεφαλονιά είναι, εκτός αν κάνω λάθος.

Βέβαια με την ανταποδοτικότητα που έχει επιδείξει ο Δήμος στην περιοχή της Σάμης η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει να αμφιβάλλω και εγώ. Και τέλος να θυμίσω σε όλους αυτούς που θα απαντήσουν-σχολιάσουν ή όχι ότι το μόνο πράγμα που πρέπει να σκεφτούν είναι που θα ήθελαν οι ίδιοι να βλέπουν τα παιδιά τους, σε ένα ανθρώπινο, υγειές και σωστό περιβάλλον, όπως τους αθλητικούς χώρους ή οπουδήποτε αλλού.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.


Πολυχρονάτος Γιώργος.

7 σχόλια:

  1. Η Σάμη δεν είναι Κεφαλονιά. ΟΙ άρχοντες την έχωσιν εκτός. Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Σάμης το δείχνει. Ελαχίστας προέβλεψεν η αξιοσέβαστος Αρχή. Άρα; Άρατε πύλας! Ας συσπειρωθώμεν και ας κοιτάξομεν τον πολιτισμό μας. Τα αρχαία μας. Το Μουσείον μας. Να γίνει ως πρέπει. Και ουχί με τα κόλπα των γνωστών. Με αξιοκρατίαν και μόνον με αξιοκρατίαν. Έτσι θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο εκλέγεσθαι και
    μεθαύριον εις τα επικειμένας εκλογάς να εκλεγούν άξιοι με μόρφωσιν και αγάπην δια την περιοχήν. Οι καιροί ου μενετοί.

    ΚΥΑΤΙΔΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PARTE TO XAMBARI h kefalonia den vgazei dikeous kai sostous antropous.o kathenas kitah to simferon tou kai to simferon tis klikas pou ton vgazei dimarxo h simboulo

      kala na mas kanoune.afou eimsaste toso ......................na min po ti kai to mono pou kanoume eine na vroume tropo na vgaloume to mati tou gitonou mas KALA NA MAS KANOUNE

      GIAROUMBIS

      Διαγραφή
  2. EN HGEMONIA EMANOUHL VALETTA- KSENAKI GIA TIN MELETH KAI MONO ENOS MIKROU KTIRIOU STA POULATA 80 TM THA KOSTIZE 18.000 EVRO.

    TORA O POLIXRONATOS MAS LEH GIA NA FTIAKSOUME TO GIPEDO THAT XREIASTOUN 400.000.

    NA POS KLEBOUNE TO DIMOSIO XRIMA OI EKASTOTE APATEONES.

    XREONOUNE TON DIMO GIA MIA DOULEIA POU KOSTIZEI 100 EVRO 1000 H KAI 10.000

    AFTES TIS PLAKES POU BALANE STO ROUPAKI KOSTISANE 43.000.

    NA POS GINETE H ATIMIA.

    H MELETH GIA TO KTIRIO STA POULATA THA KOSTIZE 1000.TA ALLA 17000 TA MOIRAZONTE ANAMETAKSI TOUS .AKOU TI MAS LEH O POLIXRONATOS OTI THA KOSTISI 400.000

    TO IDIO THA GINI KAI ME TIN DOREA TOU STEFANATOU.

    THA POUNE OTI ALAKSANE TA PARATHIRA TOU SXOLEIOU KAI KOSTISAN 80.000 ENO STIN PRAGMATIKOTHTA KOSTISAN 8000.

    ETSH KATAXRAZETE TO DIMOSIO XRIMA.

    AN KAPIOS KITAKSI TA KITAPIA TIS SAMIS THA DI OTI STIS TOSES TOU MONOS KSODEPSAME 1000 GIA TIN DIORTOSI TOU DROMOU APO SAMI PROS KATABOMILO.

    PIA HTAN H DIORTOSI? ERIKSANE 5 FTIARIES ASFALTO SE 3 LAKOUVES.


    ETSH KLEBOUNE TO DIMOSIO XRIMA H EKASTOTE KLIKA.

    KAI KALA KANOUNE

    AFOU EMEIS ADI NA KITAME TO SIMFEROS TOU TOPOU KITAME POS NA BGALI O ENAS TO MATI TOU ALOUNOU EIMASTE AXIOI TIS MOIRAS MAS


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. h trisKia eine to opion h to narkotiko tou laou.oi pappades stin ellada plirononte apo to kratos os dimosioi ypaliloi.
    afenos men oti pernoun kalo misto kai IKA vgazoun kai tou kosmou ta lefta apo gamous,baftisia,trisagia,psixosavata klp

    to telos ton papadon na plirononte apo to kratos ERXETE.

    alla den ftene oi papades.fteme emeis o laos pou mas exoune ypnotisi me tis fadasies tous .

    palia erixnane liga fikia mesa stin casa tou gerasimou notara apo ta omala kai elegane ston kosmo oti o erasimos pah ta vradia sti thalasa gia na glitini naftikous apo trikimies giadafto fernei sta podaria tou fikia.

    stin arxea ellada tous eixane ypnotisi me ton DIA.

    simera mas exoune ypnotisi me kapion onomazomeno ihsou apo tis nazaret.

    katarxhn aftos o antropos den ypirkse pote.

    h kainh diathiki eine ene mithistorima pou to exoungrapsi oi eksipnoi gia na ekmetalebonte aftous pou den exoun thn ikanotita na dialogizonte na exoun kapia logiki kai na rotane erotiseis

    PISTEVE KAI MH EREVNA MAS LEGANE OI PAPPADES.

    EXTIXOS POU O KOSMOS ARXIZEI KAI KSIPNAH.

    PALIA STIN ELLADA KAI STIN K3EFALONIA O PAPPAS O DASKALOS KAI O XOROFILAKAS EITAN OI GENIKOI DERVENAKES.

    TOUS ETREMANE OLOI

    o pappas ton simferon tou kita

    ESI POTE THA KSIPNISEIS APLE ANTROPE ? AMAN PIA.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν φίλοι, έχετε την εντύπωση πως διάβασα τα όσα γράφετε είστε γελασμένοι. Δε μιλάω για το περιεχόμενο, γιατί δεν τα διάβασα, αλλά για τα γράμματα. Αν θέλετε, βρείτε τρόπο να τα αλλάξετε., αλλιώς τζάμπα κόπο κάνετε.

    ΣΑΜΙΚΟΣ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den se ypoxreoni kanis na diavazeis KOLEA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. otan edimosieftike oti kapios onomati ATHANASOULIS apo tin pilaro eixe afisi sthn diathiki tou xrimata na dinonte sthn kefalonia kathe xrono apo tous tokous .tote kai mono evgike dimosios h ADELFOTHTA KEFALINON KAI ITHAKISION PIREOS kai eipan oti H ADELFOTITA eperne kai pernh xrimata kathe xrono apo tin diathiki ATHANASOULI.

    ola afta ta xronia kanane tin PAPPIA.

    kai oxi mono ....H ADELFOTITA alla kai oli h kefalonia ola afta ta xronia kanane kai kanoun THN PAPPIA.
    pou pane ta xrimata pou afise o ATHANASOULIS?

    exete akousi pote na poune oti kanane kati apo ta xrimata toy ATHANASOULI?

    opos blepete h kefalonia kai olikliri h ellada exei dio taksis.tous pollh plousious kai tous polli ftoxous.

    osoi eine melloi tis klikas pernane kala.
    oi alloi ypoferoun.

    GIAFTO O KATHENEAS POU MBOREI SIKONETE KAI FEVGI.KAI KALA KANI.

    MIA MERA STO MELLON DEN THA EXOUME GAMBROUS GIA TIS KORES MAS .OI MONOI GAMBROI POU THAT YPARXOUN STIN AGORA THA EINE ALBANOI,PAKISTANOI,BOULGAROI KAI MOUSOULMANOI.
    opos aloste den yparxoun nifes kai GIA tous andres.

    H ELADA VRISKETE YPO DIALISI.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.