Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σάμη: Αρχαίο Λιμάνι ή σκουπιδότοπος;

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα VlahataSamis. Τα σχόλια δικά σας!

Αν η Σάμη, είχε αναδείξει τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς, ( Ρακόσπιτο, Ρωμαϊκά Λουτρά, Αρχαίο Λιμάνι και τόσα άλλα σπουδαία ευρήματα που κατά καιρούς έχουν έλθει στην επιφάνεια από την αρχαιολογική σκαπάνη ) και σε συνάρτηση με την δημιουργία του σπηλαιολογικού πάρκου,  θα ήταν ένας από τους σημαντικότερους πόλους έλξης τουριστών στη Κεφαλονιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται την οικονομική κατάσταση των κατοίκων της! Αντ' αυτού...εγκατάλειψη, εγκατάλειψη και πάλι εγκατάλειψη!

Αφορμή αυτού του σχολίου, στάθηκε το τηλεφώνημα ενός φίλου, για την κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά σημεία της πόλης... στο αρχαίο λιμάνι!!! 

Ένας μοναδικός για τη Κεφαλονιά χώρος (δίπλα στα Ρωμαϊκά Λουτρά), περιφραγμένος με σκουριασμένα σύρματα οικοδομής, που ενίοτε χρησιμεύουν για να απλώνουν τη μπουγάδα τους πλανόδιοι μικροπωλητές, πνιγμένος στα ξερόχορτα (η επικινδυνότητα για πυρκαγιά είναι μεγάλη) παρατημένος στη τύχη του, περιμένει να έλθει ο χειμώνας να βγάλει φρέσκο χόρτο, για να μπουν τα γίδια... να τον "αποψιλώσουν" και έτσι να φανούν και οι αρχαίες πέτρες και τα μουράγια του λιμανιού! 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι... το "αξιοθέατο" που σας περιγράφουμε, είναι στο δρόμο για την Αντίσαμο, που καθημερινά περνούν από εκεί εκατοντάδες επισκέπτες! Τώρα γιατί τα γράφουμε αυτά αφού γνωρίζουμε την απάντηση από τους αρμόδιους... "δεν υπάρχουν χρήματα"! 

Κρίμα...γιατί προεκλογικά υπήρχαν χρήματα!!! Πάνω από 700.000 ευρώ"μοίρασε" ο Δήμαρχός μας για απευθείας αναθέσεις (https://et.diavgeia.gov.gr/f/kefallonia)  (αναθέσεις που "γελάνε και τα κατσίκια") και δεν βρέθηκαν χρήματα για ουσιώδη πράγματα, που θα βοηθούσαν τη τοπική οικονομία της περιοχής!!


Αλλά έτσι είναι... όταν έχεις "όραμα" για τη Σάμη...φαίνεται!!! Δείτε το στις φωτογραφίες που ακολουθούν!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.